top of page
FET elever

Velkommen til EG

Kære nye elever, Velkommen til Esbjerg Gymnasium! Vi er glade for at byde jer velkommen til vores skole, hvor I vil opleve en spændende rejse fyldt med læring og nye oplevelser.

Når I træder ind ad døren til vores gymnasium, træder I også ind i et levende og mangfoldigt miljø, hvor vi værdsætter forskellighed og respekterer hinandens unikke baggrunde og perspektiver. Esbjerg Gymnasium er mere end bare en skole; det er et sted, hvor I kan udforske jeres interesser, udvikle jeres talenter og skabe varige venskaber.

Endnu engang velkommen til Esbjerg Gymnasium!

Første skoledag er 13. august kl 09.00

Velkommen til EG brochure

Her på siden kan du læse en masse om skolestarten og den første tid på gymnasiet. Vi har også lavet en brochure, som er fyldt med oplysninger pg praktisk information til dig som ny elev på Esbjerg Gymnasium.

Rektor på EG

Hilsen til nye elever fra Sune

Sune er en stor del af EG. Du bliver mødt af ham om morgenen, hvor han står i kantinen, og siger godmorgen til jer alle, og i løbet af dagen er hans dør stort set altid åben, hvis der er brug for ham. Det er hans stemme du hører, når han kalder til morgensamling med et "Hej allesammen - Sune her...." og ham som hvert år stiller op i EG-Games, når der skal dystes om hvem der kan spise flest flødeboller eller hotdogs. Sune er EG....du kan godt begynde at glæde dig!

Det er gratis at gå på gymnasiet men....

Undervejs i gymnasiet er der forskellige udgifter, som I elever skal give tilskud til.

Det gælder bl.a.:
 

  • 2 dages tur til København

  • intro-arrangementer

  • licens til software som f.eks Office 365

  • digitale ordbøger

  • digitale lommeregnere

  • diverse digitale medier mv.

 

For at gøre det så let som muligt, har vi på EG en ordning, hvor du når du starter i 1.g betaler 900kr og i 1hf betaler 800kr. Dette beløb dækker elevbetalingen for de to eller tre år, du går i gymnasiet. Betalingen foregår via Studiz, som du får adgang til, når du starter på gymnasiet. Deadline for betaling for kommende 1.g’ere og 1hf’ere er d. 21/8 2024.

Studie- og sprogrejser er ikke omfattet af denne elevbetaling, og udgifterne til disse ture skal derfor betales særskilt. Det er kun turen til København, som er inkluderet i denne betaling.

OBS: Beløbet refunderes ikke ved udmeldelse

FET

FET står for “fællesskabets-efterretningstjeneste” og er et team af elever, som arbejder med fællesskab mellem eleverne på tværs af klasser og årgange. Måske har du allerede mødt nogle af vores FET'ere - det er nemlig dem som tager brobyggere med på rundvisning, og det er også dem om til Åbent Hus viser vores skole frem. FET’erne står klar til at tage imod dig og de andre nye elever, når I ankommer til EG på jeres første skoledag. Har du spørgsmål, eller er du i tvivl om noget, så spørg en FET'er - de vil meget gerne hjælpe dig. 

FET'erne har lavet en video til dig, så du kan se noget af det de laver, og hvordan de tager i mod dig på din første dag.

FET korpset

Vigtig information om valg af kreativt fag og sprog

Da du søgte ind på gymnasiet, valgte du et kreativt fag (Drama, Musik, Billedkunst, Mediefag eller Arkitektur og design) og dit 2. fremmedsprog – altså hvilket sprog du ville have udover engelsk (Tysk, Spansk, Fransk eller Italiensk).

Til disse valg er det vigtigt at vide, at hvis du lige nu regner med at vælge en studieretning med et af følgende sprog på A-niveau (Tysk, Spansk, Fransk eller Italiensk), så er det vigtigt, at du også allerede nu har valgt dette sprog som dit 2. fremmedsprog. Det samme gør sig gældende, hvis du lige nu regner med at vælge en studieretning med musik. Så er det vigtigt, at du har valgt musik som dit kunstneriske fag.

Hvis du ikke allerede har gjort dette, skal du kontakte skolens kontor på tlf.: 75 14 13 00, så vi har mulighed for at vejlede dig mht. disse valg.

Vi har reserveret en plads til dig på EG

Foreløbig plads

Som udgangspunkt betyder den nye gymnasiereform, at ingen er optaget på gymnasiet før at deres afgangseksamen er afsluttet. Men opfylder du kravene, er pladsen din. Her kan du læse mere om, hvilke karakterer du skal have og hvilke krav du skal opfylde for at blive optaget. Er du i tvivl, er du altid velkommen til at ringe til os på 7514 1300

Elever

Computer

Eftersom IT er et naturligt redskab i undervisningen, regner vi med, du medbringer en bærbar computer i skolen. Om der er tale om en Windows PC eller Apple computer er underordnet, men det SKAL være en computer, som kører Windows eller MacOS. Computeren skal også have nok harddiskplads til at installere skolens software. Vi fraråder køb af Chromebook som studiecomputer, da den ikke er kompatibel med skolens Office-pakke og med de programmer, der bruges i matematikundervisningen.

Det er ikke muligt at låne en computer af gymnasiet.

Skolen tilbyder licens til Office 365 (Bl.a. med Word, Excel, Powerpoint, Teams samt OneNote) til alle elever på Esbjerg Gymnasium. Licensen er gyldig, så længe du er elev på gymnasiet. Du får adgang til licensen i ugen før du starter på skolen.

Trivsel - det er vigtigt at du har det godt på EG

Forskningen viser, at der er en klar sammenhæng mellem trivsel og læring. Det tager vi seriøst på EG, og har derfor lavet en plan, hvor formålet er at skabe de bedste muligheder for venskab, udvikling og læring.

Derfor har vi på EG udviklet FET, EG-timer og makkerpar. Det kan du læse meget mere om her.

Elever

STX grundforløb

Du starter i din grundforløbsklasse, som du skal gå i ca. tre måneder. Grundforløbet er fælles for alle elever i 1.g. Her får du den første fornemmelse af, hvordan det er at være gymnasieelev. Efter grundforløbet starter du i din studieretningsklasse, som du bliver i resten af din gymnasietid.

HF - de første måneder

På første skoledag starter du i din nye HF-klasse, som du skal følge i 2 år.


I løbet af dit første år, skal du vælge en fagpakke, der har din særlige interesse, og som passer med dit mål for videreuddannelse.

bottom of page