HF3

Hvad er HF3?

HF3 er et tre-årigt hf-forløb for dig, som på grund af en diagnose har brug for ekstra ro, struktur og støtte i din uddannelse. En HF3 er en fuld hf fordelt over tre år. Det giver dig mulighed for en roligere skoledag med færre skift, og der er tid til lektiehjælp og vejledning i løbet af skoledagen. Med en HF3 får du præcis de samme muligheder som med den 2-årige hf, og den er dermed adgangsgivende til en lang række korte og mellemlange videregående uddannelser.

Støtte og vejledning

Med HF3 har vi mulighed for at give dig særlig støtte og vejledning. Det betyder, at der er tilknyttet en mentor samt lektiehjælpere til klassen, som du vil møde i din daglige gang på skolen, og som vil hjælpe dig med de udfordringer, der kan være, når man tager en ungdomsuddannelse. Du får også hjælp til at strukturere dine skriftlige opgaver, dit daglige skolearbejde og dine eksamensopgaver.

Rammerne

Som elev på HF3 vil du have en fast klasse og et fast klasseværelse i en mindre afdeling på skolen med direkte adgang til grønne områder. Det sikrer, at der er ro, der hvor du går, og at du samtidig føler dig som en del af skolen. I tilknytning til dit klasseværelse vil der være et arbejdsrum, som er indrettet, så der er mulighed for at skabe ro om individuelt arbejde og mulighed for at lave gruppearbejde. Du skal være indstillet på at gå i klasse med 21 andre elever og du skal være indstillet på, at der kun  er én lærer per klasse. Vi kan altså ikke tilbyde hverken eneundervisning eller specialundervisning.

Optagelseskrav

For at blive optaget på HF3 skal du have bestået folkeskolens afgangsprøve og have en dokumenteret diagnose. Du kommer desuden til en optagelsessamtale, hvor vi sikrer os, at HF3 er den rigtige uddannelse for dig. Du skal søge senest 1. marts 2022 på optagelse.dk

Du kan ikke blive optaget på HF3 direkte fra 9. klasse.

HF3 2022

ÅBENT HUS

Kunne du ikke komme til Åbent Hus, men vil du gerne besøge EG?

Så kan du komme på gymnasiet en dag som passer dig. Du kan få svar på spørgsmål, opleve stemningen og få en rundvisning.

Ring til os på 75 14 13 00 eller send en mail på mail@esbjerggymnasium.dk - så aftaler vi en dag, hvor du og dine forældre kan komme på besøg.

Vi glæder os til at se dig!

HAR DU SPØRGSMÅL TIL HF3?

Har du spørgsmål, eller ønsker du at få mere at vide, er du velkommen til at kontakte vores HF3-mentor Bente Aasted
ba@esbjerggymnasium.dk

IMG_0005_1_edited.png