HF3

Hvad er HF3?

HF3 er et tre-årigt hf-forløb for dig, som på grund af en diagnose har brug for ekstra ro, struktur og støtte i din uddannelse. En HF3 er en fuld hf fordelt over tre år. Det giver dig mulighed for en roligere skoledag med færre skift, og der er tid til lektiehjælp og vejledning i løbet af skoledagen. Med en HF3 får du præcis de samme muligheder som med den 2-årige hf, og den er dermed adgangsgivende til en lang række korte og mellemlange videregående uddannelser.

Støtte og vejledning

Med HF3 har vi mulighed for at give dig særlig støtte og vejledning. Det betyder, at der er tilknyttet en mentor samt lektiehjælpere til klassen, som du vil møde i din daglige gang på skolen, og som vil hjælpe dig med de udfordringer, der kan være, når man tager en ungdomsuddannelse. Du får også hjælp til at strukturere dine skriftlige opgaver, dit daglige skolearbejde og dine eksamensopgaver.

Rammerne

Som elev på HF3 vil du have en fast klasse og et fast klasseværelse i en mindre afdeling på skolen med direkte adgang til grønne områder. Det sikrer, at der er ro, der hvor du går, og at du samtidig føler dig som en del af skolen. I tilknytning til dit klasseværelse vil der være et arbejdsrum, som er indrettet, så der er mulighed for at skabe ro om individuelt arbejde og mulighed for at lave gruppearbejde.

Optagelseskrav

For at blive optaget på HF3 skal du have bestået folkeskolens afgangsprøve og have en dokumenteret diagnose eller anden lægelig udtalelse. Du kommer desuden til en optagelsessamtale, hvor vi sikrer os, at HF3 er den rigtige uddannelse for dig.

HF3 brochure

HAR DU SPØRGSMÅL TIL HF3?

Har du spørgsmål, eller ønsker du at få mere at vide, er du velkommen til at kontakte vores HF3-vejledere på 75141300 eller sende en mail til
esbjerg.gymnasium@egonline.dk

To elever med "Velkommen på EG" tshirts