top of page
Elever

”Jeg startede på EG, fordi jeg havde hørt fællesskabet på skolen var godt. Lige siden jeg startede på EG, har det været dejligt nemt at falde ind i fællesskabet.” 

HF

Hos os bliver du en del af et både fagligt og socialt fællesskab. I vores projekt- og praktikforløb vil du blive klogere på, hvad du er god til – også uden for skolebænken. Vi samarbejder med både erhvervslivet og videregående uddannelser, og hos os kan du prøve kræfter med begge dele. Så hvis du drømmer om at blive sygeplejerske, politibetjent eller noget helt tredje – eller hvis du slet ikke ved, hvad du vil endnu, men gerne vil tage en uddannelse, som åbner masser af muligheder, så er HF det rigtige valg for dig. 

Fagpakker

Ud over de obligatoriske fag skal du på HF også vælge en fagpakke. En fagpakke består af to fagpakkefag og et valgfag. Fagpakkerne er delt ind i forskellige hovedområder. Med fagpakkerne har du mulighed for at vælge de fag, der interesserer dig, uden du bliver låst fast til en bestemt uddannelsesretning. Alle fagpakkerne er adgangsgivende til en lang række korte og mellemlange videregående uddannelser som f.eks. socialrådgiver, politibetjent, fysioterapeut, pædagog, lærer eller ejendomsmægler. Du vælger fagpakke til januar i 1.HF. 

HF elev

Sundhedsfagpakken

Hvis du klikker på fagpakkerne, kan du se hvordan de er opbygget, og hvilke uddannelser de giver adgang til.

På fagpakken arbejder du eksperimentelt, typisk med din egen krop som udgangspunkt. Du skal lære om kroppens biologi og psykologi, og fagpakken er derfor oplagt, hvis du vil arbejde med sundhed og læse videre til f.eks. sygeplejerske eller fysioterapeut.

” Jeg har valgt HF, fordi den åbner for de uddannelser, som jeg har brug for.” 

IT fagpakken

Fagpakken inden for IT er for dig, der har interesse for de digitale medier, digital produktion og digital formidling, og som drømmer om beskæftigelse inden for den digitale verden som f.eks. multimediedesigner eller datamatiker

”Jeg har valgt HF på Esbjerg Gymnasium, da jeg kender mange, som har gået her før mig, og så har jeg hørt en masse godt om det.” 

Elever
Elev

Business fagpakken

Hvis du interesserer dig for handel og økonomi og på sigt gerne vil arbejde i en bank eller som ejendomsmægler eller måske stå for markedsføringen i en større virksomhed, så kan fagpakken Business være noget for dig.

”HF giver mig en masse muligheder, samtidig med jeg kan bibeholde tid til venner, familie og fritid.” 

Mennesker & samfund fagpakken

Er din interesse mennesker og det samfund vi lever i, så kan du vælge denne fagpakke. Du går måske med tanken om at blive pædagog, lærer eller socialrådgiver, eller måske vil du uddanne dig som politibetjent.

”Jeg valgte EG, fordi jeg har været her til brobygning og Next Step...og alle gange har det været en god oplevelse med elever og lærere.” 

Elev
Elev

Science fagpakken

Fagpakken er for dig, der gerne vil have lidt mere naturvidenskab. Fysik C er ikke obligatorisk på HF, men med denne fagpakke får du muligheden for at få fysik C og dermed være godt rustet til en videregående uddannelse indenfor naturvidenskab. Du kan kombinere det med f.eks. kemi B som dit frie valgfag for at få så meget naturvidenskab som muligt.

”Jeg valgte at gå på HF på Esbjerg Gymnasium, da jeg følte det var et sted med plads til alle.” 

bottom of page