top of page
Studievejledning

Studievejledningen på EG består af Birgitte, Pernille, Kamilla, Lotte og Bodil. Som elev på EG er du automatisk tilknyttet en studievejleder. Hvem der er din studievejleder, fremgår af Lectio. 

Om studievejledningen

Studievejledernes fornemmeste arbejde er at vejlede dig igennem dine år på gymnasiet.

Nogle gange kan du som elev komme i situationer, hvor du har brug for hjælp. Det kan være alt lige fra: valg af studieretning/fagpakke, spørgsmål om SU, problemer i klassen, vanskeligheder på hjemmefronten, manglende motivation, stress, læse-stave-problemer, personlige problemer, præstationsangst, alvorlig sygdom og dødsfald i familien. Studievejlederne har tavshedspligt og står altid klar til at lytte. Hvis vi ikke kan hjælpe, så vil vi altid forsøge at hjælpe dig videre, så du får den rette hjælp.

Alle studievejledere har taget eller påbegyndt en uddannelse i Kognitive metoder. Den kognitive metode er videnskabelig veldokumenteret metode og anerkendt som en af de allermest effektive metoder til at arbejde med en bred vifte af menneskelige problemstillinger som fx præstationsangst, stress, manglende motivation, mistrivsel mm. Derudover har studievejledningen gennem de sidste år deltaget i flg. kurser: Teenagecoaching, Styrk din mentale robusthed, Kursus i eksamensangst

SU

Du er berettiget til SU kvartalet efter, at du er fyldt 18 år, og satsen på din SU er afhængig af din forældres indkomst.

 

Ansøgningen kan tidligst sendes afsted en måned før den måned, du kan få SU fra.

Psykolog

På EG har studievejledningen et samarbejde med en psykolog, der er tilknyttet Psykologisk Center for Børn og Unge i Esbjerg.

Inden vi henviser en elev, vil vi altid afholde mindst et par samtaler for at få vurderet, om eleven har brug for yderligere hjælp i form af psykologsamtaler. Det er vigtigt at pointere, at der ikke er tale om et behandlingstilbud, men du får mulighed for at få 1 til 3 rådgivningssamtaler med en psykolog, der hjælper dig med at sætte ord på dine problemer.

I nogle tilfælde henvises videre til yderligere støtte og hjælp i et andet regi. Samtalerne foregår i skoletiden på EG.

Træffetider

Studievejledernes træffetider findes på Lectio. Klik på ‘Lokaler’ og vælg ‘Studievejledningskontor’ for at se træffetiderne. Studievejledningen er åben for alle elever i disse timer.

Hvis du har brug for en længere samtale, vil vi anbefale, at du skriver en besked til din studievejleder på Lectio, hvorefter din studievejleder vil booke en tid til samtale.

Hvem er vi?

Studievejleder

Birgitte Mikkelsen (BM)

Birgitte vejleder GR1, 1a, 2a, 2u, 2x, 3b, 1k & 2l

Studievejleder

Kamilla Carstensen (KC)

Kamilla vejleder GR2, GR5, 1b, 1x, 2b, 3x, 3z, 1j, 1m & 2m

Studievejleder

Lotte Haandbæk (LH)

Lotte vejleder GR4, 1z, 2c, 2d, 3u, 1p, 2j, 2p & 3p

Studievejleder

Bodil Frandsen Schmidt (BAF)

Bodil vejleder IB-klasserne

Studievejleder

Pernille C. Asmussen (PA)

Pernille vejleder GR3, GR6, 1c, 1u, 2z, 3a, 3c, 1l & 2k

bottom of page