STX GRUNDFORLØBET  

DE 3 FØRSTE MÅNEDER PÅ SKOLEN

På første skoledag starter du i din nye grundforløbsklasse.

I de første tre måneder (grundforløbet) følger du undervisningen i følgende syv fag: Dansk, engelsk, samfundsfag, matematik, idræt, 2. fremmedsprog og kreativt valgfag.

Du skal også have undervisning i:

AP – almen sprogforståelse (introduktion til grammatik, latin og hvordan man lærer sprog)
NV – naturvidenskabeligt grundforløb (introduktion til metoder og arbejdsformer i de naturvidenskabelige fag)

AP og NV afsluttes med en eksamen ved afslutningen af grundforløbet.

I løbet af grundforløbet får du en grundig introduktion til, hvilke studieretninger vi udbyder på Esbjerg Gymnasium. Du har selv i høj grad indflydelse på, hvordan du sammensætter dit uddannelsesforløb.

I løbet af de første måneder skal du beslutte, hvilke studieretningsfag du vil vælge.

Til november begynder du i din nye studieretningsklasse sammen med dem, der har valgt samme studieretning som dig selv. Her skal du gå, til du er færdig som student om tre år. I din studieretningsklasse får du alle de fag, du skal følge resten af 1.g sammen med din nye studieretningsklasse.

STUDIERETNINGSKLASSE

Mandag i uge 45 starter du i din nye studieretningsklasse. Her handler de første dage om at finde dig til rette i klassen og i fagene. Her er skolens fødselsdagsfest, som holdes fredag i uge 47, et vigtigt og sjovt bidrag til fællesskabet i klassen, og vi håber, at du kommer. VIGTIGT: Fødselsdagsfesten er udskudt til april 2021 pga. Covid-19

STUDIERETNINGSFOLDER

En folder hvor du løbende skriver dine overvejelser om dit studieretningsvalg. Du og din lærer bruger folderen som udgangspunkt for evalueringssamtalen. Din kontaktlærer indsamler studieretningsfolderen før evalueringssamtalen.

STUDIERETNINGSDAGE

2 x 2 dage hvor du får mulighed for at prøve udvalgte studieretninger. Du vælger blandt en række ’studieretnings-pakker’, og du besøger 2 ’pakker’, hver ’pakke’ i to dage. Her får du chancen for at kigge nærmere på en række studieretningsfag.

EVALUERINGSSAMTALE

En samtale med en af dine lærere, hvor I taler om dine overvejelser og de spørgsmål du måske har omkring dit endelige studieretningsvalg.

FORÆLDREAFTEN

En aften for dine forældre og for dig, hvis du stadig er i tvivl om, hvilken studieretning du skal vælge. I har mulighed for at tale med lærere, der repræsenterer forskellige studieretninger og med studievejlederne. Dine forældre får informationer om skolens studie- og ordensregler, valg af studieretning mm.

VIGTIG: Forældreaften er i år, grundet Covid-19, blevet opdelt. Den 1. oktober er det muligt for dig og dine forældre at få individuel rådgivning og den 24-25 oktober er der forældreaften for dine forældre. Læs invitationen her

UGE 34

Din klasse får besøg af en studievejleder

UGE 35

Din klasse deltager i et fællesarrangement omkring valg af studieretning, og I får udleveret studieretningsfolderen

UGE 37

Studieretningsdage, hvor du har mulighed for at besøge forskellige studieretninger

UGE 38

Udfyldt studieretningsfolder afleveres

UGE 40

Evalueringssamtale med en af dine lærere

Kontakt os

Esbjerg Gymnasium

Spangsbjerg Møllevej 310, DK-6705 Esbjerg Ø

CVR: 29554366

EAN: 5798000557239

Åbningstider

Man-tors: 07.45 - 15.00

Fre: 07.45 - 14.00

Telefontider

Man-fre: 07.45 - 14.00

©2020 Esbjerg Gymnasium