SRO (STX)

I løbet af foråret i 2.g vælger to af dine lærere et tema i dine studieretningsfag. Inden for det tema skal du skrive en opgave (8-10 sider), hvor du bruger viden og metoder fra to studieretningsfag.

Kravene til din viden om fagene og deres metoder er naturligvis højere end ved Dansk-Historieopgaven. Men du skal også have styr på opgaveformalia.

Som noget nyt skal du skrive et abstract (altså et kort resume af opgaven på engelsk). Det er for at træne til SRP, hvor du også skal skrive et abstract.

Lærerne laver din problemformulering

Det er dine lærere, der laver problemformuleringen. Du får mulighed for at vælge mellem 2-4 forskellige problemformuleringer.

I mange tilfælde vil lærerne også give klassen noget materiale (tekster, film eller andet), som skal inddrages i opgaven. Men du skal selvfølgelig selv supplere med materiale, du selv finder på fx biblioteket.

Dine to lærere/vejledere retter din SRO og du får en skriftlig udtalelse og en karakter.

Hvad er SRO?

• Studieretnings-Opgaven i 2.g.

• en træningsopgave, der leder frem til SRP i 3.g.

• en tværfaglig opgave, du skriver alene.

• en opgave, der forbereder dig til at skrive opgaver på videregående uddannelser.

Du skal aflevere SRO

Det er obligatorisk at aflevere din SRO.

Hvis du ikke afleverer opgaven, kan du ikke rykke op i 3.g. Opgaven skal afleveres på kontoret.

Brug dine elevtimer

Læreren skal kunne se, at du har brugt de 15 elevtimer, der er afsat til opgaven. Ellers bliver den ikke regnet som afleveret.