Dansk-Historie opgave (DHO) (STX)

Dansk-historie opgaven er placeret i efteråret (og op til jul i 2g). Dine lærere i dansk og historie vælger et tema. Inden for det tema skal du skrive en opgave (8-10 sider), hvor du bruger viden og metoder fra dansk, historie eller begge fag.

Sammen med lærerne skal du lave en problemformulering, som ligger indenfor det overordnede tema. Begge fag skal bruges i opgaven. Dine lærere i danske og historie vejleder dig, mens du skriver opgaven.

Dine to lærere/vejledere retter din Dansk-Historieopgave, og du får en skriftlig udtalelse og en karakter.

Hvor finder jeg litteratur om emnet?

Du skal (delvist) selv finde materiale til opgaven. Du kan få hjælp af dine vejledere eller i biblioteket på EG

Hvad er Dansk-Historieopgaven?

• Dansk-Historiepgaven i 2.g.

• en træningsopgave, der leder frem til SRP i 3.g.

• en tværfaglig opgave, du skriver alene.

• en opgave, der forbereder dig til at skrive opgaver på videregående uddannelser.

Du skal aflevere Dansk-Historieopgaven

Det er obligatorisk at aflevere din Dansk-Historieopgaven.

Hvis du ikke afleverer opgaven, kan du ikke rykke op i 3.g. Opgaven skal afleveres på kontoret.

Brug dine elevtimer

Læreren skal kunne se, at du har brugt de 15 elevtimer, der er afsat til opgaven. Ellers bliver den ikke regnet som afleveret.