AP - Almensprogforståelse (STX)

AP er en introduktion til sprog i gymnasiet.

Faget skal bygge bro mellem den viden om grammatik og sprog, som du har fra grundskolen (1.-9. klasse), og den viden, som er nødvendig i gymnasiets sprogfag (inkl. dansk).

I gymnasiet lægger vi større vægt på både sproglig korrekthed og på sprogbeskrivelse, end du sikkert er vant til fra grundskolen.

Hvad lærer du i AP?

I AP arbejder du med mange emner, men nogle bliver kun berørt overfladisk. Du vender dog tilbage til emnerne senere i dansktimerne og sprogfagene.

• Grammatik

• Forskelle mellem skrift og tale

• Sammenhængen mellem sprog og kultur

• Fællestræk i forskellige sprog

Latin i AP

AP består af to dele - en almendel og en latindel. I latindelen bliver du klædt på til at blive bedre til at lære sprog. Du skal altså ikke lære at tale latin.

Du har typisk to lærere til AP: en sproglærer (som har alle elever i klassen til det samme sprog) og en latinlærer.

Eksamen i AP

Du afslutter AP med en intern eksamen lige før juleferien.

Karakteren kommer til at stå på dit eksamensbevis, men den tæller ikke med i gennemsnittet.