Om Projekt Frivillig (www.projektfrivillig.dk)

Projekt Frivillig hjælper dig, der går på en ungdomsuddannelse, med at finde et frivilligt arbejde.

Som frivillig får du sjove oplevelser, du bliver udfordret og måske får du også nogle nye venner. Samtidig gør du en forskel for andre: For ungerne på fodboldholdet, for de gamle på plejehjemmet eller for dine klassekammerater, som vil på festival.

Når du er frivillig, lærer du en masse. Det lærer kan du bruge, når du skal søge en praktikplads, et fritidsjob eller søge ind på en uddannelse. Projekt Frivillig vil gøre det nemmere for dig at fortælle, hvad du har lært som frivillig. Derfor giver vi dig et frivilligbevis, når du har været frivillig i mindst 20 timer.

Projekt Frivillig arbejder for at give unge lyst til at kaste sig ud i frivillige aktiviteter. Vi samarbejder blandt andet med foreninger og frivillighedsvejledere på ungdomsuddannelserne om at informere og inspirere de unge.

Projekt Frivillig er et tværministerielt initiativ, hvis formål er at engagere elever på landets kompetencegivende ungdomsuddannelser som frivillige i foreninger og organisationer.

Projekt Frivillig er organiseret med et landssekretariat, som er placeret i Odense som en del af Center for Frivilligt Socialt Arbejde (det nationale videns- og kompetencecenter for frivilligt arbejde - Læs mere på www.frivillighed.dk).

Herudover har vi regionale konsulenter, der dækker hele Danmark, og frivillighedsvejledere på de fleste af landets kompetencegivende ungdomsuddannelser.  I tæt samarbejde med mange forskellige frivillige foreninger, arbejder vi for at give så mange unge som muligt lyst til at opleve værdien for dem og for andre ved at deltage i frivillige aktiviteter.

Projekt Frivillig har en fast bevilling på finansloven og er et tværministerielt samarbejde mellem Social- og Indenrigsministeriet, Kulturministeriet og Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling.

KONTAKT FOR PROJEKT FRIVILLIG PÅ EG

Sune Hother Petersen