PRAKTISKE OPLYSNINGER

SU & UNGDOMSKORT

Når du bliver 18 år, kan du søge om SU. Du skal søge SU på www.su.dk.

Du kan også søge om et ungdomskort, der giver mulighed for billig transport til unge. Du kan læse meget mere om ordningen i brochuren fra Sydtrafik  og på www.ungdomskort.dk.

Hvis du skal begynde på EG til august, kan du tidligst søge godkendelse til Ungdomskort fra medio juni.

HAR DU BRUG FOR HJÆLP MED LEKTIERNE?

Hvorfor skynde dig hjem fra skole, når du kan blive her og lave dine lektier,  inden du tager hjem ?! Vores studiecafé er for alle elever på EG, og den er åben hver tirsdag, onsdag og torsdag.  Her kan du få hjælp af lærere og dygtige studenter fra i sommer, eller I kan mødes og lave lektier sammen. Lektiecaféen finder du på 'Boks-taget'.

Studiecaféen har te, kaffe, saft og lidt sødt - så der er energi til at arbejde. Lektiecaféen starter i uge 39.

KANTINEN PÅ EG

Jespers Torvekøkken står for driften af kantinen på EG. De laver hver dag boller og kage, en varm ret, flere forskellige sandwich, rugbrød med pålæg og en salatbar. Du kan ikke betale med kontanter, men du kan betale med almindelige betalingskort og Mobilepay.

LECTIO

Lectio holder styr på din skoledag. Det er her, du kan se dit skema, dine lektier, afleveringsopgaver og tjekke dit fravær. Men på Lectio kan du også få og sende beskeder fra andre elever og lærere, finde dokumenter fra timen mm.

Du får udleveret dit brugernavn og password til Lectio når du starter på EG

IT & WIFI

Der er WIFI på hele skolen , så du kan komme på internettet med din computer, mobil og tablet. Du får dit brugernavn og password til netværket første skoledag.

Vi fraråder køb af Chromebook som studiecomputer, da den ikke er kompatibel med skolens Office-pakke og med de programmer, der bruges i matematikundervisningen.

KONTAKTBOGEN OG FORÆLDREINTRA ER AFSKAFFET

Vores kontakt til dine forældre er meget mindre, end det du kender fra folkeskolen. Derfor skal du selv fortælle dine forældre, hvad der foregår i dit skoleliv, lige fra dine karakterer til dit fravær, og hvornår du skal på studietur. Hvis du er under 18 år, kontakter vi dog dine forældre i mere alvorlige tilfælde.

DIGITAL POST, E-BOKS & ELEVOPLYSNINGSSEDDEL

Vi sender alt post til dig og dine forældre til jeres E-boks, så det er vigtigt, at du oprettet hos E-boks, så du kan modtage digital post. Elevoplysningssedlen skal du udfylde, og aflevere til din kontaktlærer torsdag den 15. august.

Du kan hente sedlen her

ELEVSKABE

Det er muligt at leje et skab på skolen. EG har 450 skabe, og det koster 100kr at leje et skab. Pengene får du tilbage, når du bliver student, eller når du ikke længere vil leje skabet.

STUDIEKORT

Alle elever på EG får et studiekort. Kortet skal du f.eks. bruge, når du skal til fest på skolen. Hvis du ikke har dit studiekort med, kommer du ikke ind til festen.

BETALING AF BILLET TIL INTROFEST

Det koster 75 kr at komme med til introfesten. Til festen får du en velkomstdrink og aftensmad, og der er diskotek efter maden. Du skal betale for festen om torsdagen i EG-timen, til din kontaktlærer, som indsamler kontanter/Mobilepay fra dig og dine klassekammerater.

FOTOGRAFERING

Du får taget et portrætbillede, som skal bruges til dit studiekort og til Lectio. I får også taget et klassebillede, og et flipbillede (En fjollet og sjov udgave af klassebilledet)

RINGETIDER

1 modul: 8.15 - 9.45

Formiddagspause: 9.45-10.05

2 modul: 10.05 - 11.35

Frokostpause: 11.35-12.05

3 modul: 12.05 - 13.35

Pause: 13.35-13.40

4 modul: 13.40 - 15.10

OFFICE 365

Alle elever på EG har et gratis abonnement på Microsoft Office 365. Du kan hente office-pakken, når du er startet på EG

Brugernavn er dit UNI-login brugernavn efterfulgt af @esbjerggym.com (f. eks. nann1234@esbjerggym.com), og adgangskoden er den oprindelige UNI-login-adgangskode.

Med abonnementet kan Officepakken downloades gratis til PC eller Mac på http://portal.office.com

Office til iPad kan hentes gratis i App Store.

Du kan downloade og installere Office 365 gratis på 5 enheder.

Du kan downloade en vejledning her