top of page

   PRAKTISKE OPLYSNINGER  

SU & UNGDOMSKORT

Når du bliver 18 år, kan du søge om SU. Du skal søge SU på www.su.dk.

Du kan også søge om et ungdomskort, der giver mulighed for billig transport til unge. Du kan læse meget mere om ordningen i brochuren fra Sydtrafik  og på www.ungdomskort.dk.

Hvis du skal begynde på EG til august, kan du tidligst søge godkendelse til Ungdomskort fra medio juni.

MAKKERPAR

Hvad er meningen? En skoleklasse er måske det fællesskab, som du bruger mest tid med over flere år, og derfor er det i din egen interesse, at det fungerer. Fællesskaber virker, når alle i gruppen har gode indbyrdes relationer. Meningen med makkerpar er derfor at skabe gode og trygge relationer indenfor fællesskabet. – Ikke nødvendigvis venskaber – men makkerskaber.

Du kan læse meget mere om makkerpar her

HAR DU BRUG FOR HJÆLP MED LEKTIERNE?

Hvorfor skynde dig hjem fra skole, når du kan blive her og lave dine lektier,  inden du tager hjem ?! Vores studiecafé er for alle elever på EG, og den er åben hver tirsdag, onsdag og torsdag.  Her kan du få hjælp af lærere og dygtige studenter, eller I kan mødes og lave lektier sammen. Studiecaféen finder du på 'Boks-taget'og åbner første gang i dette skoleår den 28/8.

Du kan læse mere om den her

KANTINEN PÅ EG

Pia, Betina & Lea står for driften af kantinen på EG. De laver hver dag boller og kage, en varm ret, flere forskellige sandwich og en salatbar. 

LECTIO

Lectio holder styr på din skoledag. Det er her, du kan se dit skema, dine lektier, afleveringsopgaver og tjekke dit fravær. Men på Lectio kan du også få og sende beskeder fra andre elever og lærere, finde dokumenter fra timen mm.

Du får udleveret dit brugernavn og password til Lectio, når du starter på EG

IT & WIFI

Der er WIFI på hele skolen , så du kan komme på internettet med din computer, mobil og tablet. Du får dit brugernavn og password til netværket første skoledag.

 

Eftersom IT er et naturligt redskab i undervisningen, regner vi med, du medbringer en bærbar computer i skolen. Om der er tale om en Windows PC eller Apple computer er underordnet, men det SKAL være en computer, som kører Windows eller MacOS. Computeren skal også have nok harddiskplads til at installere skolens software. Vi fraråder køb af Chromebook som studiecomputer, da den ikke er kompatibel med skolens Office-pakke og med de programmer, der bruges i matematikundervisningen.

Det er ikke muligt at låne en computer af gymnasiet.

Skolen tilbyder gratis licens til Office 365 (Bl.a. med Word, Excel, Powerpoint samt OneNote) til alle elever på Esbjerg Gymnasium. Licensen er gyldig, så længe du er elev på gymnasiet. Du får adgang til licensen i ugen før du starter på skolen.

Du har selv ansvar for egen computer. Esbjerg Gymnasium tilbyder IT support i begrænset omfang. Du er samtidig selv ansvarlig for at få de programmer downloadet, der anvendes i undervisningen og til eksamen.

Det er vigtigt, du jævnligt tager sikkerhedskopier/backup. Gem vigtigt materiale flere steder. Evt. i skyen, som du har mulighed for med din Office 365 licens med brug af programmet OneDrive.

Det kan anbefales, at du har flere browsere installeret på din computer. Ex. på PC : Internet Explorer og Chrome, – på Mac: Safari, Firefox eller Chrome. Når den ene browser står af og ikke kan klare en opgave, kan browser nr. 2 som regel løse problemet.

KONTAKTBOGEN OG FORÆLDREINTRA ER AFSKAFFET

Vores kontakt til dine forældre er meget mindre, end det du kender fra folkeskolen. Derfor skal du selv fortælle dine forældre, hvad der foregår i dit skoleliv, lige fra dine karakterer til dit fravær, og hvornår du skal på studietur. Hvis du er under 18 år, kontakter vi dog dine forældre i mere alvorlige tilfælde.

Digital Post

DIGITAL POST

Vi sender alt post til dig og dine forældre som digital post, så det er vigtigt, at du oprettet, så du kan modtage digital post. 

ELEVSKABE

Det er muligt at leje et skab på skolen. EG har 450 skabe, og det koster 100kr at leje et skab. Pengene får du tilbage, når du bliver student, eller når du ikke længere vil leje skabet. Hvis du gerne vil leje et skab, skal du henvende dig i administrationen.

STUDIEKORT

Alle elever på EG får et studiekort. Kortet skal du f.eks. bruge, når du skal til fest på skolen. Hvis du ikke har dit studiekort med, kommer du ikke ind til festen.

BETALING AF BILLET TIL INTROFEST

Det koster 75 kr at komme med til introfesten. Til festen får du en velkomstdrink og aftensmad, og der er diskotek efter maden. Du skal betale for festen til Mobilepay 264017.

FOTOGRAFERING

Du får taget et portrætbillede, som skal bruges til dit studiekort og til Lectio. I får også taget et klassebillede, og et flipbillede (En fjollet og sjov udgave af klassebilledet), dog først når STX'erne er landet i deres studieretningsklasser i november.

RINGETIDER

1 modul: 8.15 - 9.45

Formiddagspause: 9.45-10.05

2 modul: 10.05 - 11.35

Frokostpause: 11.35-12.05

3 modul: 12.05 - 13.35

Pause: 13.35-13.40

4 modul: 13.40 - 15.10

bottom of page