Forsikring

Det er familiens egen forsikring der skal dække, hvis du får din computer stjålet på skolen eller hvis du falder på trappen. Skolen er omfattet af den statslige selvforsikringsordning og må ifølge Børne- og Undervisningsministeriets regler ikke tegne forsikringer som dækker eleverne.

Så hvis en elev bliver udsat for tyveri på skolen, kommer til skade eller skal transporteres syg hjem fra en studietur, er det familiens egen forsikring der skal dække.

Tegn selv forsikring

Vi anbefaler at I har tegnet:

• En familie/indboforsikring der dækker tilfælde af tyveri.

• En ulykkesforsikring som dækker eleven i tilfælde af personskade

En familie/indboforsikring bør også indeholde en ansvarsdækning, som dækker, hvis eleven kommer til at forvolde skade på andre.

Overvej at tilkøbe en tandskadedækning, som ikke altid er standard i en ulykkesforsikring.

Er du fyldt 18 år eller flyttet hjemmefra?

Så husk at tjekke, om familiens forsikringer stadig gælder, eller om der skal tegnes nye forsikringer.

Forsikring ved rejser i EU

Når elever tager på studieture inden for EU, er det et ufravigeligt krav, at eleven har en hjemtransportforsikring.

Hjemtransportdækning kan være et tillæg til jeres familieforsikring, til jeres årsrejseforsikring eller en ren hjemtransportforsikring, der tegnes separat.

Hvis eleven deltager i skiture eller andre sportsture, skal I tjekke, at hjemtransportdækningen også dækker sportsrejser, da nogle forsikringsselskaber har undtaget sportsrejser i dækningen.

Elever skal have sit gule sygesikringskort med og bør i visse tilfælde også medbringe det blå.

Forsikring ved rejser uden for EU

Når elever er på studieture eller sprogrejser uden for EU, er det et ufravigeligt krav, at eleven har en syge- og hjemtransportforsikring, der dækker uden for EU.