Kunstneriske fag

Musik på C-niveau

Kan du lide at lytte til musik? Kan du lide at synge eller spille, eller vil du gerne lære det ? Kunne du tænke dig at vide mere om musikteori?

Så skal du overveje om musik er noget for dig. Vi har en stærk musikprofil og der er gode muligheder for at komme til at spille og synge sammen med andre unge, der også brænder for musikken.

Der kræves ingen særlige forudsætninger for at vælge faget, det vigtigste er, at du har interesse for musik og synes det er fedt at beskæftige dig med det.

Uanset, hvilket niveau du vælger musik på, kommer du til at arbejde med faget teoretisk og praktisk. Du bliver klogere på den musik der omgiver dig - teoretisk, historisk og samfundsmæssigt og får dermed en større oplevelse ud af at lytte til og spille musik.

I den teoretiske del af undervisningen lærer du om nodesystemet, om rytmer, akkorder og du lærer også at analysere musik, hvad enten man arbejder med rytmisk eller klassisk musik.

I den praktiske del af undervisningen arbejder vi med sammenspil, SDS, sang og stemmetræning.

På EG har vi et sprudlende musikliv og tilbyder både frivillig kor og band. Du bliver del af musikmiljøet på skolen og får mulighed for at optræde til forskellige arrangementer. Skolen har 2 musiklokaler og 3 øvelokaler.

Du kan vælge musik C som dit kunstneriske fag i 1.g. Afhængig af studieretning og fagpakke kan du bruge et valgfag på at opgradere musik C til B-niveau. Du har også mulighed for at vælge en studieretning med musik A som det ene studieretningsfag.