Kunstneriske fag

Mediefag på C-niveau

Fremtiden tilhører de levende billeder!

 

Nutidens og fremtidens globale kommunikation er de levende billeders sprog! Hvis du vil lære at afkode dette sprog og mestre udøvelsen af det selv, skal du vælge mediefag. Her arbejder vi med levende billeder, så du er bedre rustet til den mediestyrede verden du kommer til at forholde dig til fremover. Mediefag er et fag, hvor du både kan udfolde din kreativitet og lære det teoretiske grundlag for anvendelsen af de levende billeder, men det er også et et praktisk håndværksfag, hvor vi arbejder med filmudstyr, kameraer, mikrofoner, lys og redigering med henblik på at lave sammenhængende filmproduktioner selv.

 

Mediefags teoretiske del er tæt knyttet til den praktiske del, så du hele tiden kan følge dine egne fremskridt efterhånden som faget også udfolder sig i løbet af året. Det basale filmsprog og den teoretiske indføring i faget bliver kombineret med kameraøvelser og små minutproduktioner, der hele tiden giver afveksling og dynamik i undervisningen. Efterhånden som du bliver bedre til de enkelte dele, vil det også blive sjovere at se og forstå de film, tv-serier, dokumentarudsendelser og reality-serier du følger med i til daglig. Samtidigt vil du forbedre dine evner til at arbejde på større projekter, når du har været igennem det teamwork, de faser og den planlægning, der ligger bag en filmproduktion.

 

Få muligheden for at vælge, hvad du vil se på et kvalificeret grundlag!

 

Du vil få, hvad vi kalder ”nye øjne” hvis du vælger mediefag som kreativt fag. Din oplevelse af at se film og tv vil blive bedre, sjovere og du vil forholde dig mere kritisk og kvalificeret til de levende billeder du modtager via film, tv og over nettet. Information, kommunikation og underholdning via de levende billeder vil ikke være noget du forholder dig passivt til mere, men også noget du vil kunne tale med om og ønske at påvirke aktivt selv efter at have haft mediefag i et år.

 

Årets gang i mediefag er overskuelig og enkel. Vi begynder med at give dig et godt fundament gennem erhvervelsen af det basale filmsprog. Målet med det er, at du får de nødvendige redskaber til at analysere, vurdere og perspektivere danske og internationale medieproduktioner. I løbet af året får du lært teorien grundigt gennem 2-3 forløb, hvor vi f.eks. går i dybden med en bestemt filmgenre, en instruktør, en aktuel tv-serie eller et tema. Et forløb kunne eksempelvis handle om Game of Thrones, ungdomsserier, gyserfilm, science fiction, film noir, nyhedsformidling eller dokumentarfilm. Et andet forløb kunne handle om Quentin Tarantino, Cohen Brødrene, Alfred Hitchcok, Ridley Scott, Lars von Trier eller nogle af de andre spændende instruktører filmhistorien kan byde på.

 

Ro på settet… kamera…. kamera kører… og værsgo!

 

I den praktiske del giver vi dig færdigheder i at udtrykke dig visuelt, skabe filmiske fortællinger og dokumentere virkeligheden. Manuskriptskrivning, dramaturgi, kameraarbejde, lydoptagelse og redigering vil være nogle af de områder, du vil få færdigheder i. I mediefag er innovation en fast del af den daglige rutine samtidig med at det kreative krydses med en professionel tilgangsvinkel.

 

Undervejs fremstilles selvstændige produktioner, hvor læreren fungerer som supervisor og konsulent. Afsluttende fremstilles en eksamensproduktion, der danner udgangspunkt for en del af prøven i faget. Før eksamen fejrer vi os selv og hinanden med en gallafilmfestival, hvor de bedste film kåres og hyldes i forskellige kategorier.

 

Har du lyst til at arbejde endnu mere med mediefag, kan du endvidere vælge mediefag på B-niveau afhængigt af dit valg af studieretning og fagpakke.

 

Uden for undervisningen tilbyder vi dig muligheden for at arbejde med frivilligt mediefag, hvor der i en fælles produktionsgruppe blandt andet arbejdes på indslag, der kommer til at være en del af morgensamlingerne og ultimativt kommer til at medvirke i  årets EG-film.

VELKOMMEN

TIL EG

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© Esbjerg Gymnasium 2020