Retningslinjer og regler for mundtlig eksamen

Før den mundtlige eksamen

Tjek Lectio

Du har pligt til inden eksamensdagen at orientere dig på Lectio, så du ved, hvor og hvornår din mundtlige eksamen foregår. Der kan forekomme ændringer, indtil 48 timer inden din eksamen.

Kom 30 minutter før

På din eksamensdag skal du være til stede senest 30 minutter, inden din eksamen går i gang. Du må kun være på den etage, hvor din eksamen foregår. Du må ikke opholde dig på etagerne, med mindre du skal til eksamen indenfor de kommende 30 minutter.

Under den mundtlige eksamen

Ingen mobil eller net

Du må IKKE søge informationer på nettet, når du er til forberedelse, og du skal downloade dine noter fra Lectio til din computer inden eksamensdagen. Du skal selv sørge for at medbringe en kuglepen o.l.

Hvis du har en mobiltelefon med, skal den slukkes og afleveres til din lærer, inden du bliver sat ind til forberedelse. Du kan således ikke bruge din mobil som ur under forberedelsen.

Du får mobiltelefonen tilbage, når du har fået din karakter. Medbring eventuelt et ur, så du kan holde øje med tiden.

Hvis du går på nettet, og hvis du forsøger at komme i kontakt med andre via din computer, mobil el. lign, bliver du bortvist fra eksamen.

Du må ikke hænge ud efter eksamen

Når eksamen er overstået, må du ikke længere opholde dig på etagerne.

Eksamen med 24-timers forberedelse

Trækning af spørgsmål til eksamen med lang forberedelse (24-timer) foregår ved administrationen. Her vil enten din lærer eller en fra administrationen stå for trækningen. Der trækkes spørgsmål 2 gange om dagen, kl. 8 og kl. 12. Se i Lectio, hvornår du skal trække.

Vær opmærksom på

Specielt for 2hf og 3g-elever

I de sidste eksamensdage i juni sørger skolen for et opdækket område i kantinen, hvor jeres familier kan vente på jer, og her er I velkomne til at samles, når den sidste karakter er givet. Jeres familier må ikke opholde sig andre steder end kantineområdet under eksamen.

Hvis du er tæt på at dumpe

Hvis det viser sig, at dine karakterer er så lave, at du for at bestå studentereksamen skal have en bestemt karakter i den sidste mundtlige eksamen, vil du blive gjort opmærksom på det inden sidste eksamen.