INFORMATION OM TILTAG I FORBINDELSE MED COVID-19

På EG følger vi myndighedernes anvisninger og anbefalinger som de fremgår af www.coronasmitte.dk.

Typiske corona symptomer

1. Tør hoste

2. Feber

3. Almen utilpashed

4. Man kan også have luftvejssymptomer, f.eks. ondt i halsen, forkølelse med videre eller andre symptomer, som for eksempel diarré. Man behøver ikke at have alle symptomerne på én gang, og især hos børn kan de være meget milde.

5. Løbenæse uden andre symptomer er ikke tegn på COVID-19.

6. Der gøres opmærksom på, at Sundhedsstyrelsens retningslinjer løbende kan blive opdateret.

Smitte

Ved mistanke om smitte, eller hvis man er nær kontakt, skal skolen kontaktes

1. I må ikke møde syge i skole.

2. RING til kontoret på tlf. 75141300 mellem kl. 7.30 og 8.00. Derefter bliver I skrevet på "Corona listen"

3. Bliv hjemme indtil I har et negativt testsvar. Husk at følge med ved at lave lektier og afleveringer.

4. Vis test svaret på kontoret når I har det.

Hvis denne procedure er overholdt, slettes fraværet FRA dagen for sygemeldingen TIL datoen for testsvaret.

• Ved smitte i en klasse hjemsendes klassens elever og øvrige ”nære kontakter”, det kan f.eks. være elevens valghold. Alle hjemsendte skal testes på 4. og 6. dagen efter sidste kontakt med den smittede. Det foregår gennem egen læge / sygehuset. Man må først møde igen, når man har et negativt testsvar på 4. dags-testen (testen på 6. dag er en ekstra sikkerhed).

• Ved hjemsendelse fortsætter undervisningen virtuelt.

Nære kontakter er:

• Personer, som bor sammen med en smittet person

• Personer, der har haft direkte fysisk kontakt (f.eks. ved kram) med en smittet person

• Personer med ubeskyttet og direkte kontakt til sekreter fra en smittet person (f.eks. er blevet hostet på eller har berørt et brugt lommetørklæde mv.)

• Personer der har haft tæt ”ansigt – til – ansigt” kontakt indenfor 1 meter i mere end 15 minutter til en smittet person (f.eks. samtale med personen)

Hvis man har fulgt Sundhedsstyrelsens råd om fysisk afstand, hosteetikette og hygiejne, vil det være meget få personer, der kan kategoriseres som en nær kontakt.

Adfærd

• ​ Det vigtigste er at overholde sundhedsstyrelsens retningslinjer: Hold afstand og god håndhygiejne. Følg pilene med ensretninger på gange og trappearealer. Brug håndsprit (der er mange dispensere) og vask hænder ofte.

• Alle skal overholde afstandskravet på 1 meter. De eneste undtagelser er i ”primærgrupperne”, dvs.stamklasserne, valgholdene m.v.

• Eleverne må kun være sammen med deres holdkammerater og kun i klasselokalet, ved klassens bord i kantinen eller udenfor.

• Gruppearbejde skal også afvikles i disse områder. På blandede hold skal gruppearbejde afvikles i klasseværelset eller udendørs.

• Indendørs fællesarealer, områder til gruppearbejde og ophold er lukkede. Bokstaget åbnes når der er lektiecafe, som i øvrigt afholdes med gældende afstandskrav.

• Rygerskuret er lukket på ubestemt tid

• Det er ikke tilladt at opholde sig på skolen, når man ikke har undervisning.

• Elever skal ankomme til skolen umiddelbart inden modulstart.

• Skolen skal forlades umiddelbart efter sidste modul.

Brug af mundbind

Der skal bæres mundbind i kantineområdet.

Det betyder at I skal tage mundbind på, når I går ind i kantinen. Det er uanset om I kommer udefra, fra "idrætsgangen", fra musiklokalerne eller fra blok A.

Husk at engangsmundbind skal kasseres når I har haft dem på.

Mundbindene skal bæres SÅ LÆNGE I STÅR OP. Når I sidder ved klassens bord, må I gerne tage dem af.

Der skal ikke bæres mundbind på resten af skolen.

Download app

Vi opfordrer alle til at downloade Sundhedsstyrelsens smittestop app. Det vil hjælpe os meget i forbindelse med smitteopsporing og inddæmning.

Kære alle

Corona situationen har udviklet sig alvorligt den sidste uges tid. Vi ser stigende smittetal, også i vores område. Her på gymnasiet er to elever testet positive det seneste døgn. Vi er derfor nødt til at stramme op nu, for at undgå at smitten spreder sig på skolen.

Torsdag den 29. oktober træder de nye og skærpede adfærdsregler for ungdomsuddannelserne i kraft. Det betyder at der nu skal bæres mundbind på alle skolens fællesarealer. I praksis betyder det, at I skal bære mundbind så snart I er udenfor klasselokalerne. Som hidtil må de tages af, når I sidder ved jeres bord i kantinen. Udendørs er der fortsat ikke krav om brug af mundbind.

Derudover strammes kravene for, hvem I må være sammen med. Fra og med torsdag må I KUN være sammen med elever fra jeres egen klasse. Derudover må I være sammen med de elever der er på jeres valghold m.v., men KUN under de skemalagte moduler med de pågældende hold.

Disse restriktioner gælder i skoletiden og både indenfor og udenfor skolens område.

Husk stadigvæk de grundlæggende råd: Hold 1 meters afstand og hold god håndhygiejne. Brug håndsprit og vask hænderne ofte.

Ledelsen.

Esbjerg Gymnasium